HONNAN SZÁRMAZNAK A SAVAK?
HÚGYSAV, TEJSAV, CSERSAV ÉS TÁRSAIK
- húgysav: az elfogyasztott húsból és sejtpusztulásból
- tejsav: az izommunkából
- csersav: a kávéból és a feketeteából
- nikotin: a dohányzásból
- kénsav: a visszatartott szelektől és a sertéshúsból
- acetilszalicilsav: a fájdalomcsillapítókból
- ecetsav: az édességekből és a zsiradékokból
- oxálsav: pl. a rebarbarából, a spenótból és a kakaóból
- sósav: a stresszből, a szorongásból, a bosszúságból
- salétromsav: a pácolt húsból, a kálium-nitrát hozzáadásával készült sajtokból
Ezek a savak megtámadnák szervezetünket, ha az a lehető leggyorsabban nem közömbösítené őket. Ehhez ásványi anyagokra van szüksége, amelyek a savakkal reakcióba lépve sókat képeznek, majd salakanyagként lerakódnak.
Mi savasít még?
Ha az ember túl sokat vagy túl gyorsan eszik (erjedési folyamatok indulnak be a gyomor-bél traktusban).
Vagy gondoltuk volna, hogy a tartós rosszkedv, a negatív gondolkodás és a pesszimista beállítottság is állandó savas közeget teremt?
Az elsalakosodás kronológiája
- sav/méreg/káros anyag
- ásványi anyagok „rablása”
- közömbösítés
- salakképződés
- salaklerakódás
- a mirigyek elsavasodása, stb.
- a funkciók savkárosodása
- gyulladások
A semleges sóból csak a lerakódás után válik salakanyag.
*********************************************