A Neera szirup
A Neera szirupot Svájcban fejlesztették ki, tiszta C osztályú kanadai juharszirup és délkelet-ázsiai pálmaszirupok keverékéből. Öt év és ezernyi teszt eredménye az a keverék, amely megfelel a Neera Méregtelenítő és Tisztító Kúra minden kívánalmának.
A kúra alatt a szervezet megtisztítja magát a mérgektől. Ilyenkor ha további mérgeket fogyasztunk feldolgozott termékek formájában, az csak fokozza a problémát, és aláássa a kúra eredményét. Ezért a Neera szirupban csak természetes, vegyszermentes körülmények között növekvő, válogatott fák nedvét használjuk. Előállítása fáradságos és kompromisszumot nem tűrő.
A juharfának körülbelül 40 évesnek kell lennie, mielőtt meg lehet csapolni. A cukorjuhar, amely csak egy Észak-Amerika 75 juharfajtája közül, csak március és április folyamán, mintegy 4-6 héten át ad nedvet. Az évnek ebben a szakaszában az erdőt még egy méter feletti hó borítja, ami a nedv begyűjtését roppant nehéz és fagyos feladattá teszi.
A nedvet minden reggel összegyűjtik a fákon lógó vödrökből, és a begyűjtő épületbe viszik, ahol a folyadékot fából rakott tűzön addig melegítik, amíg az a szirupnak megfelelő sűrűséget eléri. Hogy a szirup meg ne romoljon, a nedvet koncentrálni kell. Egyliternyi végtermék előállításához 40-50 liter nedv szükséges. Ez megegyezik egy nagy juharfa egyévi nedvtermelésével. A Neera szirup gyártása során kizárólag a sötét C osztályú szirupot használják, mely a legkevésbé finomított, és ásványokban a leggazdagabb.
A pálmaszirup előállítása ugyancsak fáradságos munka. Ahhoz, hogy a pálmát megcsapolják, mindennap egy kissé visszavágják a virágzásban lévő termő hajtásait. Ily módon a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs (például a kókuszdió) fejlődne. A nedvet ezután nyílt tűzön melegítik, és óvatosan besűrítik, hogy elkerüljék az erjedést.
A Neera szirup több különböző délkelet-ázsiai pálmafaj nedvét ötvözi, köztük a kókuszpálmáét, az őserdei Arenga pálmáét és a Kitul pálmáét, a mocsárvidékeken honos Nipah pálmáét és a Sri Lanka-i Palmyra pálmáét. A Madal Bal csak kis családi gazdaságokban készített pálmaszirupot használ, amelynek termelési módszereit nemzetközi segélyszervezetek emberei vezették be és ellenőrzik. Ez az intenzív termelési eljárás biztosan költségesebb, mint a nagybani ültetvényes módszer, de biztosítja a jó minőségű bioszirupot, és a családi vállalkozások támogatásával segíti a helyi közösségek fejlődését.
A Neera szirup egyik fő jellemzője gazdag ásványi anyag tartalma. A juharszirup gazdag mangánban és cinkben, pont abban a két ásványban, amely a pálmaszirupból szinte teljesen hiányzik. Ezzel szemben a pálmaszirup nagy mennyiségű káliumot és kalciumot tartalmaz, ez a két ásványi anyag pedig fontos a sejtek megfelelő működéséhez és így a szervezet méregtelenítéséhez. Megfelelő arányban vegyítve a Neera szirup ásványi anyag tartalma gazdag és kiegyensúlyozott.
****************************************************